Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Misafirleriniz için hazırlayacağınız ve lezzetiyle onları büyüleyecek bir tatlı arıyorsanız, irmikli kek tam size göre. Portakalın aroması ve irmiğin dokusuyla bu tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday!

Ev yapımı tatlılar her zaman bir adım öndedir, özellikle irmik ve portakalın buluştuğu bu kek tarifiyle. Hem kolay hem de ağızda dağılan bu lezzet, her ısırıkta sizi mutlu edecek.

İrmikli kekin sıcak ve davetkar kokusu, evinizde tatlı bir rüya yaratmaya hazır. Portakalın canlandırıcı notaları ile birleşen bu kek, herkesi mutfağa çekecek ve tatlı anların keyfini çıkarmanızı sağlayacak.

Malzemeler

4 tane yumurta
3 - 4 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı portakal suyu
1 adet portakal
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tere yağı

Hazırlanışı

Dört yumurtayı bir kaba kırın. Yumurtaların üzerine şekeri ekleyerek el mikseri ya da çırpıcıyla karışım krema kıvamını alana kadar iyice karıştırın.

Küçük bir tencere alarak içine sütü dökün. Malzemeler arasında yer alan irmiği süte ilave edin ve ocakta kısık ateşte 5 dakika civarı sürekli karıştırarak pişirin. Bu sayede irmikler kekin içinde şişerek de pişecek fakat ondan önce sıcak sütün içinde pişirerek kabarık hale gelmelerini sağlamış olacaksınız. Karışımı bir kenara ayırarak soğuması için bekleyin.

İrmikli kekin harcını hazırlamak için un, kabartma tozu ve vanilyayı daha önceden hazırladığını yumurtaların olduğu derin kaba ilave ederek iyice çırpın. Bu irmikli kek harcına zeytin yağını ve portakal suyunu ekledikten sonra çırpmaya ve kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. 1 adet portakalı rendeledikten sonra rendelediğiniz portakal kabuklarını da karışıma ekleyerek iyice karışması için tekrar çırpın. Yeterli soğumayı sağlayan içinde irmik olan sütlü karışımı da irmikli kekin hamuruna ilave ederek tekrar karıştırın. İyice karıştıktan sonra irmikli kekin hamurunu önceden tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına dökün ve tamamı dökülünce kalıbın üzerini bir tahta kaşık yardımıyla düzeltin.

Kekin hamurunu döktüğünüz ve pişmeye hazır olan irmikli kek harcını önceden hazırladığınız 170 derece ayardaki fırında 40 - 45 dakika kadar pişirin. İrmikli kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterli derecede soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Eğer irmikleri sütle beraber kaynatmak istemiyorsanız kekin harcına ilave edeceğiniz sütü yarım su bardağı daha fazla koyabilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre keke portakal şekeri ya da portakal reçeli de ekleyebilirsiniz, portakal irmikli keke oldukça yakışan lezzetlerden.

İrmikli ve portakallı bu kek tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İster çay saatlerinizde, ister özel günlerinizde, bu kek her zaman beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!