Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, Portakallı Etimek Tatlısı tarifi tam size göre! Şerbetli ve sütlü tatlıların mükemmel uyumu, portakalın ferahlatıcı aroması ile buluşuyor. İşte detaylı tarif...

Şerbetli ve sütlü tatlıların lezzetini bir arada sunan Portakallı Etimek Tatlısı tarifi ile tanışın. Çay saatlerinize ve özel günlerinize ferahlatıcı bir tatlı eklemek isteyenler için bu tarif mükemmel bir seçenek. İşte adım adım yapımı...

Portakalın ferahlatıcı dokunuşu ve şerbetli tatlının muhteşem lezzeti ile tanışmaya hazır mısınız? Portakallı Etimek Tatlısı tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel hale getirin. İşte bu enfes tatlıyı hazırlamanın adımları...

Malzemeler

Etimek Tabakası İçin:

9 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebisi İçin:

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Portakallı Sos İçin:

2 yemek kaşığı buğday/mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması:

Bir tencereye 1 su bardağı toz şekeri koyun ve kısık ateşte karamelize edin.
Şeker tamamen eriyip karamelize olduktan sonra, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. İlk başta şeker koyulaşacak, ancak ardından tekrar eriyecektir.
Şeker eridikten sonra şerbeti 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Etimekleri 23x30 cm boyutlarında bir borcamın tabanına dizin ve üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün. Şerbetini çekmesi için bekletin.

Muhallebinin Hazırlanması:

Bir tencereye 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 litre sütü ekleyin. İyice karıştırın ki topaklanma olmasın.
Tencereyi ocağa alın ve muhallebi göz göz olup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
Etimekler şerbetini çektikten sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Portakallı Sosun Hazırlanması:

Bir tencereye 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin. Hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve sos koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
Sosu ocaktan aldıktan 5 dakika sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.

Dinlendirme:

Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında en az 1 gece dinlendirin.

Servis:

Tatlıyı dolaptan aldıktan sonra istediğiniz boyutta dilimleyin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Portakallı Etimek Tatlısı tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın. Bu ferahlatıcı ve pratik tatlı ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin. Afiyet olsun!