Patates ve kabak, mutfakta en sevdiğimiz malzemelerden. Bu iki lezzeti birleştiren patatesli kabak mücver, sofralarınıza yeni bir tat katacak. İşte adım adım kolay bir tarif.

Sağlıklı atıştırmalıklar arayışındaysanız, patatesli kabak mücver tam size göre. Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifle, her öğünde farklı bir lezzet deneyimi yaşayın.

Patates ve kabakla yapılan enfes bir atıştırmalık olan patatesli kabak mücver, mutfakta yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak. Bu lezzetli ve pratik tarifi hemen denemek için sabırsızlanacaksınız.

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Malzemeler

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Patatesli kabak mücver için öncelikle kabakları rendeleyelim. Eğer kabağınız büyükse bir kaç parçaya böldükten sonra da rendeleyebilirsiniz.
Rendelediğimiz kabukların suyunu elimizle güzelce sıkalım.
Kabuğunu soyduğumuz patatesi de rendeleyelim ve suyunu güzelce sıkalım.
Son olarak soğanı da rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kenara alalım.
Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi kesme tahtasına alalım. Hepsini ince ince doğrayalım.
Harcı için karıştırma kabına yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu alarak tel çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştıralım.
Hazırladığımız karışıma rendelediğimiz kabakları, patatesi, ince ince kıydığımız yeşillikleri ve soğanı ilave edelim.
Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
Pişirmek için kızartma tavasına biraz sıvı yağ alarak kızdıralım.
Daha sonra harcımızdan birer kaşık alarak kızgın yağa dökelim.
Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatli bir şekilde ters çevirerek her iki yüzünü de kızartalım.
Altın renginde kızaran mücverlerimizin fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Tüm harcımız bitinceye kadar altını üstü çevirerek pişirdiğimiz mücverlerimiz servise hazır.

Patatesli kabak mücver tarifi ile mutfakta sağlıklı ve lezzetli bir yolculuğa çıktınız. Bu tarif, patates ve kabak gibi basit malzemelerle nasıl enfes bir atıştırmalık hazırlayabileceğinizi gösteriyor. İster öğle ister akşam, her öğünde sunabileceğiniz bu mücver, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması kolay, tadı ise unutulmaz olan patatesli kabak mücver ile mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi