Haşhaşlı Şerbetli Kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Adım adım tarifi ile lezzetli ve pratik bir kek yapın.

Haşhaşlı kek yapılışı | Pratik ve leziz bir kek tarifi arayanlar 'Haşhaşlı kek nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, haşhaşlı kek şerbetli mi olur? Mavi haşhaşlı kek gerekli malzemeler:

Çayın yanına leziz bir tarif arayanlar ‘Farklı kek tarifi’ konusunu araştırıyor. Peki, mavi haşhaşlı şerbetli kek nasıl yapılır?

Haşhaşlı Şerbetli Kek Tarifi

Malzemeler

Keki için:

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su (400 ml)
2 su bardağı şeker

Üzeri için:

1,5 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (300 ml)

Haşhaşlı Şerbetli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı kekimizin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan şerbetimizi 15 dakika kaynattıktan ocaktan alalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Mikserle beyazlaşı köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, irmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Kek harcımız hazır olduktan sonra kullanacağımız borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
Daha sonra harcımızı borcama boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen keki fırından alarak ilk sıcaklığının çıkması için bir kaç dakika bekletelim.
Üzerine kürdanla delikler açalım ve hazırladığımız şerbeti kekin üzerine gezdirelim.
Oda ısısına gelen keki soğuması için 1 saat kadar buzdolabına kaldıralım.
Üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şantiyi ve sütü alalım. Mikserle koyulaşıp köpük kıvamını alana kadar çırpalım. Bu aşamada kullandığınız sütün soğuk olması gerekmektedir.
Soğuyan tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
Ardından haşhaşlı şerbetli kekimizi dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!