Acı ve yoğurtun mükemmel uyumuyla hazırlanan Atom Meze tarifi, damakları şenlendirmeye geliyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu enfes tarifin detayları.

Meze denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Atom Meze, evde de kolayca yapılabilir. Bu lezzetli ve acılı mezenin püf noktalarını sizler için derledik.

Ev yapımı bir lezzet bombası olan Atom Meze ile sofralarınızı renklendirmeye ne dersiniz? İşte, adım adım Atom Meze yapımının tüm detayları.

ATOM MEZE İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz, karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Taze maydanoz veya dereotu (servis için)

ATOM MEZE NASIL YAPILIR?

- Yeşil sivri biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın.

- Yoğurdu bir kaseye alın.

- Sarımsakları rendeleyin veya ezerek yoğurda ekleyin.

- İnce doğranmış yeşil sivri biberleri de ekleyip karıştırın.

- Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırın.

Çorum'un damak çatlatan meşhur lezzeti: Leblebi Helvası tarifi Çorum'un damak çatlatan meşhur lezzeti: Leblebi Helvası tarifi

- Karışıma tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz.

- Atom mezesini servis tabağına alın.

- Taze doğranmış maydanoz veya dereotu ile mezenizi süsleyin.

- Atom mezesini buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

- Atom mezesini ekmeğin yanında veya diğer meze çeşitleriyle birlikte servis edebilirsiniz.

Evde hazırlayacağınız Atom Meze ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır olun. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Acılı ve yoğurtlu bu eşsiz meze, özellikle acı severlerin favorisi olacak. Deneyin ve bu lezzet patlamasını kendiniz yaşayın!