Evinizin konforunda, profesyoneller gibi tatlı yapmaya hazır olun. Mısır unlu şekerpare ile tatlı tariflerinize yenilik katın. Bu özel tarif, şerbetli tatlıların alışılagelmiş lezzetini bir üst seviyeye taşıyacak.

Tatlı yapmanın püf noktalarını keşfetmek ve yeni lezzetler denemek isteyenler için mısır unlu şekerpare tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı değerli kılacak. Bu basit ve etkili tarif ile tatlı repertuarınızı genişletin.

Mısır unuyla yapılan tatlıları denediniz mi? Şekerpareye yeni bir yorum getiren bu tarif, tatlı krallığınızda bir devrim yaratacak. Adım adım mısır unlu şekerpare yapımı için, okumaya devam edin.

Mısır Unlu Şekerpare Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
dilerseniz bütün fındık

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Mısır Unlu Şekerpare Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın. Bir taşım kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.
Hamur için yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve unu azar azar ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizin. Dilerseniz üzerine fındık batırın.
180 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp yağlı kağıdı alın.
Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince 3-4 saat sonra servis yapın.