Mutfağınızda hızlı ve lezzetli bir salata tarifi arıyorsanız, tavuklu arpa şehriye salatası tam size göre! Bu tarifle, günlük öğünlerinize hem lezzet katabilir hem de besleyici bir alternatif sunabilirsiniz.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Arpa şehriyenin doyurucu dokusu ve tavuk göğsünün nefis aroması, bu salatayı hem sağlıklı hem de lezzetli kılıyor. Hazırlanışı oldukça kolay olan tavuklu arpa şehriye salatası, özellikle misafir ağırlarken kurtarıcı bir tarif olacak.

Salatalara farklı bir boyut kazandırmak isteyenler için tavuklu arpa şehriye salatası ideal bir tarif. Bu lezzetli salata, basit malzemelerle hazırlanıyor ve sofralarınıza renk katıyor. Kısa sürede hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

MALZEMELER

1,5 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
6 adet kornişon turşu
1 küçük kutu konserve mısır
yarım tavuk göğsü
1 adet limon suyu

TARİF

Öncelikle tavaya zeytinyağını alalım, üzerine şehriyeleri ilave ederek renkleri dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
Şehriyeleri kavurduktan sonra tuz ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım ve şehriyeler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Pişen şehriyelerin üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmeye bırakalım.
Dereotunu ince ince kıyalım. Kornişon turşu ve közlenmiş biberi de küçük küçük doğrayalım. Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyelim.
Soğuyan arpa şehriyeleri uygun bir karıştırma kabına alalım. Üzerine tavuk göğsü, haşlanmış mısır, kırmızı biber, turşu, dereotu ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
Tavuklu arpa şehriye salatamız servise hazır.

Tavuklu arpa şehriye salatası, pratikliği ve lezzetiyle sık sık tercih edeceğiniz bir tarif olacak. Sıcak günlerde hem ferahlatıcı hem de doyurucu bir seçenek arıyorsanız, bu salatayı mutlaka deneyin. Afiyet olsun!