Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday dereotlu ve peynirli poğaça tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif ile poğaçalarınız pastane lezzetinde olacak!

Evinizi pastaneye çevirecek dereotlu peynirli poğaça tarifi arayanlar, doğru yerdesiniz! Bu lezzetli ve yumuşacık poğaçalar herkesin favorisi olacak.

Mis gibi dereotu ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlayacağınız poğaçalarla, kahvaltılarınıza lezzet katmaya hazır olun. İşte pastane usulü dereotlu peynirli poğaça tarifimiz!

Pastane Usulü Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
yarım bağ dereotu
1 adet havuç (rendelenmiş)
aldığı kadar un
i̇çi için peynir

Pastane Usulü Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru hiç bekletmeden elimizle parçalar koparıp açın ve içine peynir koyun.
Kenar kısmında avuç kenarınızla bastırıp şekillendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Çatalla çizik atın.
Buzdolabında en az bir saat dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Bu dereotlu peynirli poğaça tarifiyle, evinizde pastane lezzetinde poğaçalar yapabileceksiniz. Kahvaltılarınızın yanı sıra çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak bu poğaçalar, lezzetleriyle tüm aileyi mutlu edecek. Tarifimizi denediğinizde, mis gibi kokularla dolup taşan mutfağınıza hayran kalacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!