Evde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı yumuşacık bir poğaça arıyorsanız, bu pamuk poğaça tarifi tam size göre. Her ısırıkta hissedeceğiniz yumuşaklık, siz ve sevdikleriniz için unutulmaz anlar yaratacak.

Yumuşaklığıyla ünlü pamuk poğaça tarifi, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı zenginleştirecek. Bu basit adımlarla, ağızda dağılan poğaçaları kolayca yapabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Pamuk gibi yumuşak, lezzetli ve kolay poğaça yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu tarif, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak ve poğaça yapmanın ne kadar eğlenceli ve tatmin edici olabileceğini gösterecek.

MALZEMELER

Hamuru için:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

TARİF

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Bu pamuk poğaça tarifi ile herkesin dilinde olacak lezzetli anları mutfakta yaratmaya başlayabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve enfes tadıyla bu poğaçalar, her kahvaltıda ve çay saatinde vazgeçilmez olacak. Aile ve dostlarınızla paylaşacağınız bu lezzetli poğaçalar, sofralarınıza neşe ve sıcaklık katacak. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve her lokmada yumuşaklığın ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!