Pastanelerden alınmış gibi yumuşacık poğaçalar yapmak artık çok kolay! Evde herkesin bayılacağı pastane usulü poğaça tarifimizle, misafirlerinizi şımartın. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifle pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı...

Mis gibi kokusuyla pastaneden aldığınızı düşündürecek bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcı ile bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte pastane poğaçasının sırrı...

Pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçaları artık evinizde de yapabilirsiniz. Bu tarifle, yumuşacık ve nefis poğaçaları kolayca hazırlayacaksınız. İç harcını istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Pastane poğaçası tarifi ve püf noktaları için okumaya devam edin!

PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket yaş maya

Aldığı kadar un

İç harcı için beyaz peynir veya isteğe bağlı malzemeler

TARİF

Bir kabın içerisinde süt, yağ, yoğurt, tuz ve şeker eklenerek yaş maya ilave edilerek karıştırılır.

Un yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan kıvama gelmesi sağlanır.

Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 30 dakika dinlendirmeye bırakılır.

Mayısalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iç harcı konulur ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.

 Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırın için üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır. Pişen poğaçalar servis edebilirsiniz. 

Pastanelerdeki poğaçaların lezzetini evinizde de yakalamak mümkün! Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcı ile bu pastane poğaça tarifi, kahvaltılarınızı ve beş çaylarınızı zenginleştirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz poğaçalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!