Ev yapımı poğaçaların vazgeçilmez lezzeti dereotlu poğaça, bu tarifle artık çok daha kolay ve lezzetli! 

Dereotlu poğaça, hem kahvaltıların hem de beş çaylarının olmazsa olmazı. Ama doğru kıvamı tutturmak her zaman kolay olmuyor. İşte size adım adım, pastane lezzetinde dereotlu poğaça yapmanın yolları!

Yıllardır aradığınız o mükemmel dereotlu poğaça tarifine sonunda kavuştunuz! Evde basit malzemelerle, pastane kalitesinde poğaçalar yapabileceğinizi gösteren bu tarif, tüm püf noktalarıyla birlikte sizlerle.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 bağ dereotu
200 gram tereyağı (ben margarinle karışık yaptım)
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un

İçi için:

2 dilim beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri için;

1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu

Dereotlu Poğaça Tarifi

Öncelikle resimlerle anlattığım gibi unumuzu eliyoruz ,tezgaha ortasına çukur oluşturup oda ısısında olan yağımızı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurtanın 2 si tam 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak şekilde ekliyoruz.
Dere otunu saplarından ayırıp doğruyoruz.
Una ,şeker ,kabartma tozları, karbonat ,tuz eklenecek ortadaki malzemeleri elimizle yavaşça yediriyoruz.
Sonra unumuzdan yavaş bir şekilde alarak tezgahta 3 dakika yoğuruyoruz.
Elimizle bezeler yapıp iç harcı için beyaz peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Poğaçaların içine iç harcını ekleyip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpiyoruz.
160 derece de önceden ısınmış fırında üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz.

İşte karşınızda, deneyimlediğiniz en iyi dereotlu poğaça tarifi! Bu adımları takip ederek, evinizin mutfağında pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve bu tarif üzerinde yaptığınız değişiklikleri bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!