Evde mis gibi poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle yumuşacık, lezzetli ve kabaran poğaçalar yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışıyla detaylı poğaça tarifi...

Kahvaltılarda ve çay saatlerinde sıklıkla tercih edilen poğaçalar, evde yapıldığında ayrı bir lezzetli oluyor. İşte size adım adım evde poğaça yapmanın en pratik yolu...

Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak için doğru yerdesiniz. Bu tarifle poğaçalarınız hem kolay hem de hızlı bir şekilde hazırlanacak. Detaylı anlatım ve püf noktalarıyla poğaça tarifimize göz atın...

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta oda sıcaklığında
1 paket yaş maya
2 silme tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
200 gram beyaz peynir ya da çökelek peyniri
Yarım demet maydanoz

TARİF

Mayalı poğaça için ilk olarak bir cezvede 1 su bardağı sütü ılıtın. Ardından geniş bir yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu ve 4 yemek kaşığı toz şekeri alın. Üzerine de ılıttığınız sütü ilave edin. İçine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz 1 paket yaş mayayı ilave edin ve yaş maya eriyene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine 1 su bardağı sıvı yağı, oda sıcaklığına beklemiş olan 1 adet yumurtayı ve 2 silme tatlı kaşığı tuzu ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Sonra yaklaşık 7 su bardağı unu azar azar ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz mayalı poğaça hamurunu yaklaşık 35- 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
İkinci adımda mayalı poğaça hamurunuz dinlenirken poğaçanın iç harcını hazırlayın. Bir kapta 200 gram beyaz peynir ya da çökelek peynirini çatal yardımıyla ezin. İçine yıkayıp küçük küçük doğradığınız yarım demet maydanozu ilave edin ve karıştırın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Son adımda önceden yoğurup dinlenmeye bıraktığınız mayalı poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde avucunuzun içinde hamuru açın ve içine maydanozlu peynirli harçtan koyup hamuru elinizde yuvarlayarak şekil verin. Ardından tüm parçaları aynı şekilde tamamladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün ve susam ile çörek otu dökün. Sonra da hazırlamış olduğunuz poğaça hamurlarını yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin. Bekleyen hamurlarınız fırına girmeye hazır. Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında mayalı poğaçaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme işlemini fırınınızın pişirme durumuna göre kontrollü olarak yapın. Gerektiğinde tepsilerin yerini ve yönünü değiştirin.

Bu poğaça tarifi ile evinizde yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de herkesin hayran kalacağı poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, emin olun ki herkes bayılacak! Afiyet olsun!