Evinizi mis gibi poğaça kokusuyla doldurmaya ne dersiniz? Nişastalı pamuk poğaça, her ısırıkta hissedilen yumuşaklık ve lezzetle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak.

Poğaça yapımında yeni bir döneme hazır mısınız? Nişasta ile hazırlanan bu tarif, poğaçalarınızı puf puf ve pamuk gibi yapacak. İşte tüm püf noktalarıyla birlikte tarifimiz.

Nişasta, poğaça yapımında nasıl bir fark yaratır? Yumuşacık, ağızda dağılan poğaçalar için nişastalı tarifimizi denemeye ne dersiniz? Başlayalım!

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi için Malzemeler

2 su bardağı süt (ılık)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı un

üzeri için;

yumurta sarısı
mısır unu

beyaz peynir

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Nişastalı Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık sütü yoğurma kabına alın. Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
Diğer malzemeleri ekleyerek unu azar azar ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Akşam yoğurup kapağını kapatıp buzdolabında sabaha kadar bekletebilirsiniz.
Sabah buzdolabından çıkarıp yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
Üzerini örtüp 20 dakika mayalandırın. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp mısır unu serpin.
Son olarak makas ile ortasına kesik atın ve dilimlenmiş beyaz peynir koyup bastırın.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerini örtüp biraz dinlendikten sonra servis yapın.

Nişastalı pamuk poğaça tarifimizle, evinizde kolayca yapabileceğiniz ve misafirlerinizi hayran bırakacak yumuşacık poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, tüm aile bireyleri ve dostlarınızla paylaşmak için mükemmeldir. Deneyin ve poğaça yapımında yeni bir sayfa açın!