Evde kolayca hazırlayabileceğiniz puf poğaça, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet. İşte adım adım bu nefis poğaçaları yapmanın yolları.

20 dakikada ağızda dağılan lezzet: Eşsiz lezzetiyle Sütlü Kurabiye tarifi 20 dakikada ağızda dağılan lezzet: Eşsiz lezzetiyle Sütlü Kurabiye tarifi

Puf poğaça, mayalı hamuru ve yumuşacık dokusuyla kahvaltıların vazgeçilmezi. Ev yapımı bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

Mayalı puf poğaça yapmanın hem kolay hem de lezzetli yollarını keşfedin. Bu tarif, pratik adımlar ve basit malzemelerle harika sonuçlar veriyor.

Puf Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 dolu yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 şişe maden suyu (200 ml)
6 su bardağı un (720 gram)
1 dolu tatlı kaşığı tuz

Puf Poğaça Tarifi

İlk olarak ılık sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım ve şeker çözününceye kadar karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı, maden suyunu, yumurtanın akını ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
Unu azar azar ekleyelim.
Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurmamız gerekiyor.
Hamur toparlanınca birkaç dk yoğurmaya devam edip hamuru toparlayalım ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
Hamurun hacmi 2 katına çıkıncaya kadar mayalansın.
Ortalama 1 saatte mayalanacaktır.
Mayalanan hamurun havasını alıp elinizle parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.
İçine malzeme ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Ben sade hazırlamayı tercih ettim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına poğaça hamurlarını sıralayıp üzerlerini kapatalım ve 30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını ve susamı üzerine dağıtarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.