Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak, herkesin bayılacağı kabarık pankek tarifi burada! Bu basit adımlarla, ağızda dağılan pankeklerin keyfini çıkarın.

Pazar sabahlarınızı özel kılmak için mükemmel bir tarifimiz var: Sünger gibi yumuşacık pankekler. Bu lezzetli tarifle, kahvaltılarınıza bayram havası getirin.

Ev yapımı pankeklerle kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Kabarık ve yumuşacık pankek yapmanın püf noktaları ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Sünger gibi yumuşacık Puf puf kabaran pankek tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

sıvı yağ

Servis önerisi:

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

Pankek Tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.
Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli pankek tarifi ile kahvaltılarınız artık daha keyifli ve özel olacak. Sünger gibi yumuşacık, puf puf kabaran pankekler, tüm aileniz ve sevdikleriniz tarafından sevilecek. İster tatlı ister tuzlu servis edin, bu tarif kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katacak.