Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Nuraniye mezesi, özellikle zeytinyağlı yemeklerin yanında harika bir tercih. İşte adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel meze tarifi!

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

Misafirlerinizi etkilemek için yeni ve farklı bir meze arayışındaysanız, Nuraniye mezesi ideal bir seçenek. Bu tarif, soğan ve kabak gibi basit malzemelerle eşsiz bir tat yaratmanızı sağlayacak.

Evde sağlıklı ve lezzetli bir meze yapımına ne dersiniz? Nuraniye mezesi, yoğurt ve zeytinyağı gibi doğal malzemelerle hazırlanıyor ve sofralarınıza tazelik katıyor.

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi, lezzeti ve sağlıklı oluşuyla dikkat çeken bir tarif. İster özel günlerinizde ister günlük öğünlerinizde, bu meze tarifi sofralarınıza renk katacak. Umarız bu tarif ile misafirlerinizin ve ailenizin gönlünü fethedersiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi