Mis gibi elma ve tarçın kokusu mutfakta! Eğer bu iki lezzeti bir arada seviyorsanız, sizin için harika bir tarifimiz var. Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, hem yapımı kolay hem de tadı enfes!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm aileyi mutlu edecek bir tarif arıyorsanız, elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler tam size göre. Bu lezzetli tarifi keşfetmeye hazır mısınız?

Çay saatleriniz için yeni bir lezzet arayışında mısınız? Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, hem hafif hem de lezzetli bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Bu tarifi denemeye ne dersiniz?

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.