Çay saatinde yenilebilecek en iyi atıştırmalıklardan biri olan dereotlu poğaça, kolay yapılışı ve lezzetiyle dikkat çeker. İşte adım adım dereotlu poğaça yapımı!

Dereotlu poğaça, çay saatleriniz için mükemmel bir seçenektir. Pratik malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çayınızın yanında sunabileceğiniz enfes lezzetleri keşfedin.

Çay saatleriniz için yeni bir lezzet arayışındaysanız, dereotlu poğaça tam size göre. Bu özel tarif, çayınızın yanında sunabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. Her ısırıkta tatlı bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Malzemeler

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

150 gr bizim yağ paket margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam

Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki Bizim Yağ paket margarini ve dereotu haricindeki malzemeleri bir kapta karıştırarak yumuşak bir hamur haline getirin. En son dereotu ekleyin ve tekrar yoğurun.

Hamurunuzdan kahve fincanı kadar parçalar koparıp pürüzsüz bir şekilde yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası
Dereotlu poğaçanın içerisine peynir eklemek isterseniz sert peynirleri ilave edebilirsiniz. Sert peynirler kolayca erimez ve siz poğaçanızı afiyetle yerken peynirini içerisinde hissedebilirsiniz. Yumuşak peynir kullanırsak içerisinden eriyip dışına taşar ve poğaça yanar. Yarım su bardağı sert beyaz peynir yeterli olacaktır.