Misafirlerinizi büyüleyecek, çay saatlerinizi şenlendirecek nişastalı un kurabiyesi için tüm püf noktaları burada. Basit malzemelerle pastane lezzeti evinize geliyor.

Komşularınızı kapınıza getirecek o eşsiz kokusuyla nişastalı un kurabiyesi yapmaya hazır mısınız? Adım adım lezzet yolculuğuna çıkıyoruz.

Nişastalı un kurabiyesi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her ısırıkta lezzet patlaması yaşatacak bir tarif. İşte detaylar...

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Nişastalı un kurabiyesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha da özel. Bu eşsiz lezzet, pratikliği ve damak çatlatan tatlarıyla sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin, dost sohbetlerinizi bu benzersiz lezzetle zenginleştirin ve herkesi hayran bırakın. Afiyet olsun!