Çay saatlerinizi tatlandıracak muhteşem bir tarif karşınızda: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye! Bu kolay ve lezzetli tarifle herkesi etkileyin.

Sonbaharın en sevilen lezzetleri elma ve tarçın, bu kez çatlak kurabiyelerle buluşuyor. İşte ağzınızı sulandıracak tarifin detayları...

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye ile tatlı krizlerinize lezzetli bir son verin! Bu basit ve enfes tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

YAPILIŞI
Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi tatlandırın! Bu basit ve lezzet dolu tarif sayesinde evde kolayca harika kurabiyeler yapabilirsiniz. Unutulmaz lezzetler yaratmak için mutfakta sizi bekleyen bu tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Her lokmada sonbaharın sıcaklığını ve elma ile tarçının eşsiz uyumunu hissedeceksiniz!