Annenizin elinden çıkmış gibi lezzetli bir portakallı kurabiye yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve lezzetli bir portakallı kurabiye tarifi. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Portakallı kurabiye, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlıdır. Bu özel tarifle, bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Her bir ısırıkta, portakalın ferahlatıcı tadını hissedeceksiniz.

Evinizin her köşesini portakal kokusuyla dolduracak, her ısırıkta mutluluk verecek bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu rehber, portakallı anne kurabiyesi yapmanın tüm detaylarını basit adımlarla anlatıyor.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için

Yumurta sarısı
Fındık

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Şeker ve yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım ve un haricindeki tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Dilediğiniz büyüklükte hamurları yuvarlayarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben büyük bezeler halinde aldım çünkü böyle şeklinde görüntüsüde harika oluyor.
Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları serptikten sonra önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında alt üst kızarana pişirelim.
Dilerseniz üzerine fındık yerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Bu portakallı anne kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirecek, göz alıcı ve damak çatlatan kurabiyeler yapabilirsiniz. Annenizin tarifi kadar lezzetli ve herkesin bayılacağı bu kurabiyeler, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanızı sağlayacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, bu eşsiz tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!