Klasik kurabiye tariflerine yeni bir soluk getirmeye ne dersiniz? Lokumun yumuşacık dokusuyla harmanlanan bu kurabiye tarifi, hem görsel hem de lezzet olarak sizi etkileyecek.

Evde pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lokumlu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek. Rengarenk lokumlarla hazırlanan bu kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Lokumun tatlı sürpriziyle dolu kurabiyeler hazırlamaya ne dersiniz? Bu özel tarif, geleneksel Türk tatlısını modern bir dokunuşla mutfaklarınıza taşıyor ve tatlı anlarınızı zenginleştiriyor.

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı soğuk süt
Yaklaşık 3 su bardağı un
1/2 kilo lokum
İsteğe bağlı olarak üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı

Tereyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın ve bir çatal yardımıyla iyice birbirlerine karıştırın.

Yumurta, süt, vanilya, kabartma tozunu ekleyin. Önce 2 bardak un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, gerekirse un ilave ederek yoğurun.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Lokumları büyüklüklerine göre 2'ye bölün. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde açın ve içine yarım lokum koyarak kapatın ve yuvarlayın. Hafifçe yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, tüm kurabiyeleri dizin, tepsiyi 180 derece fırına sürün.

15 dakika sonra kurabiyeleri kontrol edin. Rengi hafif dönmüşse pişmiş anlamına gelir. Tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri tepside soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri, isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına çıkarıp, ikram edebilirsiniz.

Püf Noktası

Yoğurma işlemine geçmeden önce, tüm malzemeleri hazır etmeniz isabetli olur. Başlangıçta çatalla başladığınız karıştırma işlemine, hamur kıvam almaya başladıkça ellerinizle devam etmeniz gerekecek, her şeyin yanınızda hazır olması büyük kolaylık sağlar.Pek çok sebebe bağlı olarak un miktarını azaltıp artırmanız gerekebilir. Tarifteki un miktarından eksik bir ölçüyle işe başlayın ve gerektikçe ekleme yaparak, yoğurmaya devam edin.Bu kurabiyede tereyağı ve yumurta oda sıcaklığında, süt ise soğuk olmalı.Unu, kabartma tozuyla birlikte eleyerek kullanırsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.Güçlü bir mutfak robotunuz varsa, bütün yoğurma işlemini onunla yapabilirsiniz.

Bu lokumlu kurabiye tarifi, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanızı sağlayacak. Hem pratik hem de ekonomik olan bu tarifle, lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Lokumun tatlı dokunuşu ile hazırlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifte verilen püf noktaları ve önerilerle, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Şimdi mutfakta ustalığınızı gösterme zamanı!