Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi arayanlar, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, kurabiye kutunuzda uzun süre taze kalacak tuzlu lezzetler yaratacaksınız. Hazır mısınız?

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

Atıştırmalık arayışınızda yeni bir boyut: Uzun süre taze kalan tuzlu kurabiye! Bu kolay tarifle, her zaman taze ve lezzetli kurabiyelere sahip olabilirsiniz.

Tuzlu kurabiye severler, bu tarif tam size göre! Bayatlamayan, lezzetiyle damakları şenlendiren tuzlu kurabiye tarifi ile mutfakta yeni deneyimlere yelken açın.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
susam
çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini, sıvı yağı, sirkeyi, şekeri ve tuzu alıp karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlayın. Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına şerit şeklinde açın.
Şeritlerin kenarından tutup orta kısımdan daire şeklinde birleştirin. Alt kısımlarını da içe doğru daire şeklinde kıvırarak şekillendirin.
Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Son olarak çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Artık bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zaman daha keyifli ve sonuçları çok daha tatmin edici olacak. Uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyelerinizle, çay saatleriniz ve atıştırmalık anlarınız daha özel hale gelecek. Şimdi tarifi deneme zamanı, mutfakta harikalar yaratmaya başlayın!