Pişmaniye kurabiye, ağızda dağılan yapısı ve nefis lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Bu tarif ile pişmaniye tadında kurabiyeler yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım pişmaniye kurabiye yapımı...

Her yiyenin bir daha isteyeceği, ağızda eriyen pişmaniye kurabiyelerle tanışmaya hazır mısınız? Az malzeme ve pratik adımlarla, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Kahve yanına aradığınız tat burada!

Bu kurabiyeleri deneyenlerin pişman olmadığı, aksine tarifini istediği bir lezzet: Pişmaniye kurabiye. Az malzemeyle nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte karşınızda pişmaniye tadında kurabiye tarifi.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
3-3,5 su bardağı un

Bulamak için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi

Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayıda ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Pişmaniye kurabiye tarifi, ağızda dağılan yapısı ve enfes lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Az malzeme ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, kahve ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin tarifini istediği bu lezzeti siz de evinizde deneyin, tatlı anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!