Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin ve atıştırmalık zamanlarının vazgeçilmezidir. Bu tarif, kurabiyenizin uzun süre taze kalmasını sağlayacak.

Çıtır çıtır ve bayatlamayan tuzlu kurabiye yapımı sandığınızdan çok daha kolay. Bu tarifle, her zaman elinizin altında taze kurabiyeleriniz olacak.

Pratik ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bayatlamayan bu kurabiyelerle, lezzeti uzun süre koruyun.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak un
1 yumurtanın sarısı
Bir tutam çörekotu
Bir tutam susam

TARİF

Yağları karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve en son unu ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörekotu serpin.
Sıcak fırında 190 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Tuzlu kurabiye, özellikle ani gelen misafirler için pratik ve lezzetli bir çözüm sunar. Bu tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, bayatlamama özelliği sayesinde uzun süre taze kalacak. İster çay saatlerinde ister atıştırmalık olarak tüketin, bayatlamayan tuzlu kurabiyeler her zaman elinizin altında olacak. Afiyet olsun!