Çocukluk günlerinizin o sıcak, mis kokulu mutfak anılarını canlandırmaya ne dersiniz? Yoğurtlu anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta küçük sihirler yaratabilir, sevdiklerinizle paylaşacağınız tatlı anlara imza atabilirsiniz.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Çay saatleriniz için farklı ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Yoğurtlu kurabiye, hem kolay hazırlanışı hem de unutulmaz lezzetiyle sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. İşte adım adım yoğurtlu kurabiye yapmanın püf noktaları...

Mis gibi yoğurt kokusuyla mutfaklarınızı saracak, her lokmasında mutluluk bulacağınız yoğurtlu anne kurabiyesi tarifimizle tanışın. Pratik malzemeler ve kolay adımlarla, çay saatlerinizin yıldızını yaratmaya hazır olun.

YOĞURTLU KURABİYESİ

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi ve Yapılışı:

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. 

Yoğurtlu anne kurabiyesi tarifiyle, çay saatlerinize lezzetli bir dokunuş katın. Bu özel tarif, hem kolay hazırlanması hem de eşsiz lezzetiyle mutfakta geçirdiğiniz her anı değerli kılacak. Misafirlerinizden tam not alacak, ağızda dağılan bu lezzeti keşfettikten sonra, yoğurtlu kurabiye vazgeçilmezleriniz arasında yerini alacak. Deneyin, lezzetin ve mutluluğun paylaşıldıkça arttığını göreceksiniz. Afiyet olsun!