Evde lezzetli bir deneyime ne dersiniz? Starbucks'ın ünlü kurabiyelerini kendi mutfağınızda yapmanın sırlarını açığa çıkarıyoruz. İşte kolay ve lezzetli tarifimiz...

Starbucks'tan ilham alınarak hazırlanan bu kurabiye tarifiyle, evinizde kahve yanına mükemmel atıştırmalıklar yaratabilirsiniz. Başlayalım mı?

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Starbucks'ın kurabiye lezzetlerini evinizde canlandırmaya hazır mısınız? Bu basit ve etkili tarif ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte detaylar...

Starbucks Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un

Starbucks Kurabiye Tarifi

Starbucks kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alalım.
Mikserle tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar çırpalım.
Ardından vanilya, kabartma tozu, tarçın, su ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar hamuru yoğuralım.
Son olarak hamurun içerisine çekilmiş ceviz ve damla çikolatasını ilave edelim. Hamuru hızlıca tekrardan yoğuralım. Damla çikolataların erimemesi için bu aşamada hızlı olmanızı tavsiye ederim.
Hamurdan irice parçalar koparalım. Elimizle yuvarladıktan sonra avucumuzun içi ile bastırarak şekil verelim.
Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından servis edelim.

Bu özel Starbucks ilhamlı kurabiye tarifiyle, evinizin mutfağını bir kahve dükkanına dönüştürebilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, kahve molalarınızı ve atıştırmalık zamanlarınızı daha da özel kılacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!