Kurabiye yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte size adım adım kıyır kıyır kurabiye tarifi. Bu tarifle, evde hızlıca ve kolayca nefis kurabiyeler yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Eğer pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, bu kıyır kıyır kurabiye tarifi tam size göre. Pudra şekeri ile süslenmiş bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor.

Herkesin sevdiği klasik tatları evde yapmanın keyfini çıkarın! Bu kıyır kıyır kurabiye tarifi, size adım adım eşsiz lezzetler yaratma imkanı sunuyor. Yumuşacık ve lezzetli sonuçlar için hemen deneyin!

Malzemeler:

250 gr susuz bitkisel yağ

1 su bardağı pudra şekeri

4-4,5 su bardağı un

Üzeri için:

Pudra şekeri

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Yapılışı:

Öncelikle uygun bir kabın içine 250 gram bitkisel yağ koyun. Yağın oda sıcaklı kıvamına gelmesinden emin olduktan sonra içerisine 1 su bardağı pudra şekeriyle 4,5 su bardağı un ekleyin. Daha sonra karışımı yavaş yavaş yoğurun. Unu kontrollü olarak ekleyip yoğurma işlemini tamamlamayı unutmayın. Hamur yumuşak bir kıvamda olacağından fazla un eklemeden dikkatlice hamuru sertleştirin. Hamuru daha sonra ceviz büyüklüğü parçalara ayırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde ayırdığınız parçaları yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz  fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizin. Hamurların üstüne çatalla artı desen oluşturun.

160 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin. Son olarak kurabiyeleri oda sıcaklığı seviyesinde soğumaya bırakın. Soğuduğundan emin olduğunuz kurabiyelerin üzerine az miktarda pudra şekeri serpin. Kurabiyeleriniz servise hazırdır.

Bu kıyır kıyır kurabiye tarifi, evde kolayca uygulayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir reçetedir. İster çay saatlerinizde ister özel günlerinizde, bu lezzetli kurabiyeler ile sofralarınızı şenlendirin. Ağızda dağılan bu eşsiz lezzeti deneyin ve her ısırıkta mutluluğu hissedin!