Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan anne kurabiyesi, her ısırıkta sizi çocukluğunuza götürecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mutfakta unutulmaz anlar yaşayın.

Çocukluğunuzun lezzetini arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta sihirli anlar sizi bekliyor. İşte, dışı kıyır içi yumuşacık kurabiye için gerekli her şey...

Anılarınızı canlandıracak bir lezzet arayışındaysanız, anne kurabiyesi yapımı ile mutfakta küçük mucizeler yaratmaya ne dersiniz? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz nefis tarifimiz...

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.

Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman, sadece lezzetli kurabiyeler yapmanıza değil, aynı zamanda çocukluğunuzun güzel anılarını da canlandırmanıza olanak tanıyacak. Bu kolay ve lezzetli tarif, hem çocuklarınızla beraber keyifli vakit geçirmeniz için harika bir fırsat sunuyor hem de misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir ikramlık oluşturuyor. Unutmayın, her ısırıkta aile sıcaklığını ve sevgisini hissedeceğiniz bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşmak için birebir. Şimdi mutfağa girin ve bu nostaljik lezzeti yeniden hayata geçirin!