Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis gibi tarçın ve ceviz kokulu kurabiyeler için ideal bir tarif. Hem pratik hem de çok lezzetli!

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Soğuk kış günlerinde, sıcak bir çayın yanında mükemmel gidecek cevizli tarçınlı kurabiyeleri denemeye hazır mısınız? İşte tarifimiz!

Tatlı krizlerinizin yeni kahramanı olmaya aday bu cevizli tarçınlı kurabiyeler, çay saatlerinizi tatlandıracak.

Malzemeler:

200 gram oda ısısında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 – 4.5 su bardağı un

Üzeri için:

5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, ceviz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı alın ve karıştırın.
Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hazırlanan hamurdan cevizden küçük parçalar alın ve yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 175 derecede 20 dakika kadar pişirin.

Dışını kaplamak için ayrı bir tabakta pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayın.
Bu ölçüler ile iki tepsi dolusu minik minik kurabiyeler elde ediliyor. Pratik ve leziz cevizli tarçınlı kurabiye tarifi ile evde muhteşem lezzetler yaratın. Ağızda dağılan bu muazzam kurabiyelere bayılacaksınız.

Ev yapımı cevizli tarçınlı lokmalık kurabiye tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Bu lezzetli kurabiyeler, görüntüsü ve tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin. Her lokmada ağızda dağılan bu kıyır kıyır kurabiyeler, ev yapımı lezzetlerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!