Fırından yeni çıkmış, mis gibi kokan Pişmaniye Kurabiyeler... Limonun ferahlığı ve hindistan cevizinin tropikal dokunuşu ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Bu tarif, çay saatlerinizi taçlandıracak!

Pişmaniye kurabiye, adını duyunca bile insanın ağzını sulandıran o muhteşem lezzet! Peki, bu eşsiz tatlıyı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte karşınızda herkesin yapabileceği basit ve lezzet garantili bir tarif.

Ev yapımı kurabiye deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak için harika bir fırsat! Pişmaniye kurabiye, hem görünüşü hem de tadıyla sizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek. Başlamak için daha ne bekliyorsunuz? İşte malzemeler ve yapılışı...

Kolay Pişmaniye Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 - 3 su bardağı un
bulamak için;
1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım çay bardağı pudra şekeri

Kolay Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dakika kadar, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
Ayrı bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayarak servis tabağına alın.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Pişmaniye Kurabiye tarifimizi deneyimleyerek, tatlı krallığında bir yolculuğa çıkın! Bu basit adımlarla, herkesin bayılacağı enfes kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz. İster özel bir gün için, ister günlük çay saatleriniz için olsun, bu lezzetli kurabiyeler her anınıza eşlik edecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin. Pişmaniye Kurabiye, lezzet dolu anlarınıza ortak olmayı bekliyor!