Kadınbudu Köfte, lezzeti ve benzersiz dokusuyla sofralarınızın yıldızı olmaya hazır! Bu pratik tarifimizle, ev yapımı köftenin püf noktalarını keşfedin ve ailenizi bu enfes lezzetle şımartın.

Kadınbudu Köfte yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım tarifimizi takip ederek, geleneksel bu lezzeti evinizde yeniden yaratabilir ve herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Bu tarif, Kadınbudu Köfte'nin en lezzetli hali! Evde hazırlayacağınız bu enfes köfteler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Hadi, bu lezzetli yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

Köfte harcı için:

500 gr yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Kızartmak için;

Un
3 adet yumurta
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi

Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…

İşte karşınızda, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı Kadınbudu Köfte tarifi! Bu lezzetli ve pratik tarif sayesinde, sofralarınız şenlenecek ve yemek saatleriniz daha keyifli hale gelecek. Tarifimizi deneyin ve bu enfes lezzeti kendiniz keşfedin! Daha fazla harika tarif için sitemizi takip etmeye devam edin.