Islak kek lezzeti ile damaklarda iz bırakıyor. Her yudumda sizi çikolatanın büyülü dünyasına davet eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Islak kek tarifi

İşte bu enfes ıslak kek tarifinin malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

3 adet yumurta

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao (25g)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un (elenmiş)

Üst Sos için:

1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)

1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

Yapılışı:

Islak kek tarifine başlamadan önce fırını 170 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Yağlanmış bir fırın tepsisi veya borcam hazır olsun.

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sıvı yağ, süt ve kakao ekleyerek tekrar çırpın.

Kekinizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayırın.

Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu ekleyerek kek hamurunu oluşturun.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış tepsiye veya borcama dökün ve fırına verin. Yaklaşık 35 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Kekin içi piştiğinde bir kürdanı batırın, temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Kek fırından çıktıktan hemen sonra, sıcaklığı ilk çıktığı sıcaktan çıktığında, yani yaklaşık 10 dakika sonra dilimleyin.

Üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavada süt ile 5 dakika kaynatın.

Fırından çıkan kekin üzerine yavaşça bu ılıyan sosu her tarafına gelecek şekilde dökün.

Keki iri parçalar halinde böldüğünüz ceviz ile süsleyin veya tercihinize göre süsleyin.

Kekin sosunun güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.

Ve işte karşınızda, dilimlediğiniz ıslak kek, servise hazır! Bu tatlı lezzeti herkes çok sevecek. Afiyet olsun!