Çeşmi Nigar çorbası, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak lezzeti ve besleyiciliğiyle öne çıkan bir tarif. Bu geleneksel çorba tarifi, kolay yapımı ve muhteşem tadıyla favoriniz olacak. İşte Çeşmi Nigar çorbasının yapılışı.

Lezzetli ve besleyici bir çorba tarifi arıyorsanız, Çeşmi Nigar çorbası tam size göre. Kırmızı mercimeğin nefis tadı ve kolay yapımı ile bu çorba, ailenizin favorisi olacak. Çeşmi Nigar çorbası nasıl yapılır, işte tarifi.

Çeşmi Nigar çorbası, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Besleyici ve doyurucu bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Çeşmi Nigar çorbası tarifi ve yapım aşamalarını sizler için derledik.

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba için:

1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
5 su bardağı su (yaklaşık)

Terbiyesi için:

1 adet yumurt sarısı
2 çay bardağı süt
1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça (dilediğiniz türde)

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta-kısık ateşe alarak ısıtın.Soğanı rendeleyin veya küp küp doğrağın, tencereye ekleyerek hafifçe kavurmaya başlayın.

Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk almaya başladığında unu ilave edip kavurmaya devam edin.Mercimekleri güzelce yıkayın, süzün ve ardından tencereye ekleyerek bir tık kavurun.

Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.

Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.

Bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar çırpın ve terbiyesini hazırlayın.
Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin. Terbiye hafif ılıklaştığında karıştırarak tenceredeki çorbaya ekleyin ve ocağın altını en kısık ayara getirin.

Hafifçe kaynattıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Tuz ve baharat oranını kontrol edin, gerekli görürseniz takviye yapın.Servis etmeden önce üzerine dökmek için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını hafifçe yakın, içine salça, pul biber ve naneyi ekleyin.

Baharatlı yanık tereyağını servis edeceğiniz çorba üzerinde gezdirin.

Çeşmi Nigar çorbası tarifi ile hem lezzetli hem de besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz. Geleneksel Anadolu mutfağının bu özel çorbası, aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olacaktır. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!