Sofralarınızı şenlendirecek bir börek tarifi arıyorsanız, patatesli gül böreği tam size göre! Bu tarifte, yufkanın çıtırlığı ile patatesin yumuşacık dokusu mükemmel bir uyum içinde. 

Patatesli gül böreği, hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif. Özellikle çay saatlerinizde veya özel günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu börek, görünümü ile de beğeni toplayacak.

Lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Patatesli gül böreği, yufkanın çıtır çıtır dokusu ile patatesin yumuşaklığını bir araya getiriyor. Bu tarifi deneyerek, sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

MALZEMELER

5 yufka

İçi için:

1 soğan
4 patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yağ

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Sosunu hazırlamak için

1 çay bardağı su
1 çay bardağı yağ

Üzerine:

1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Patatesleri soyun ve rendeleyin.
Soğanları ince ince doğrayarak yağ ile birlikte tavada kavurun.
Patatesleri ekleyin ve birkaç dakika boyunca kavurun.
Yufkaları tezgaha serin ve 4 eşit parçaya bölün.
Su ve yağı bir kapta karıştırıp fırça ile yufkanın her yerine sürün.
Yufkaların geniş kısmına iç harçtan serin.
Rulo şekli verin ve tepsiye dizin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Üzerine yumurta sürdüğünüz ve çörek otu serptiğiniz börekleri 20 dakika kadar pişirin.

Patatesli gül böreği tarifimizi uyguladıktan sonra, sofralarınızda hem lezzet hem de görsellik açısından fark yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!