Börek yapmak hiç bu kadar pratik olmamıştı! Hazır yufka ve birkaç basit malzeme ile çıtır çıtır patlıcanlı börek yapabilirsiniz. Bu tarif, tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi memnun edecek.

Patlıcanlı börek, sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Hazır yufka kullanarak, hem zaman kazanın hem de bu nefis lezzeti evinizde kolayca yapın. İşte adım adım patlıcanlı börek tarifi!

Hazır yufka ile patlıcanlı börek yapmanın püf noktalarını keşfedin. Bu basit tarif ile mutfakta harikalar yaratın ve tüm lezzet severleri etkileyin. Patlıcanın börekle buluştuğu bu tarif, herkesin favorisi olacak.

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı
1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Patlıcanlı börek tarifi ile mutfakta pratik ve lezzetli bir deneyim yaşayın. Hazır yufka kullanarak, kolayca ve hızlı bir şekilde çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. Bu eşsiz lezzet, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek. Şimdi deneme zamanı, afiyet olsun!