Sodalı böreğin çıtır çıtır dokusu ve leziz tadı, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Lezzetli ve pratik bir kahvaltı tarifi mi arıyorsunuz? İşte, sodalı börek tarifi ile kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek. Hem hazırlaması kolay hem de tadı muhteşem!

Sodalı börek, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İç malzemesini dilediğiniz gibi çeşitlendirerek herkesin damak zevkine uygun hale getirebilirsiniz. İşte tarifimiz...

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.