Börek yapmayı sevenler için muhteşem bir tarif paylaşıyoruz. Çıtır çıtır peynirli börek tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu tarif ile börek yapmak çok eğlenceli. İşte malzemeleri ve yapılışı…
 

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

MALZEMELER

4 adet yufka

İçi için:

Beyaz peynir

1 küçük boy kuru soğan

Pul biber

Bir tutam maydanoz

Tuz ( Peyniriniz tuzsuz ise kullanınız)

Sosu için:

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

2 yumurta

1 yemek kaşığı un

Üzerine serpmek için:

Çörek otu

YAPILIŞI

Bir kabın içine beyaz peyniri, pul biberi, ince ince kıydığımız maydanozu ve soğanı ekleyelim. İyice karıştıralım. Eğer peyniriniz tuzsuzsa tuz kullanabilirsiniz. Ayrı bir kapta da böreğin sosunu hazırlayalım. Sosu için bir kaba sıvıyağı ve sütü koyup karıştıralım. Üzerine yumurtaları kırıp ekleyelim ve karıştıralım. Yufkamızı tezgaha serelim. Hazırladığımız sostan yumurta fırçası ile yufkanın her tarafına sürelim. Sosu yufkaya iyice yedirelim. Yufkamızı ikiye katlayalım. Yani yufkamız yarım ay şekline gelsin. Yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim. Yufkanın kalın kısmına peynirli harcımızdan bir yemek kaşığı koyalım. Yufkamızı rulo şeklinde saralım. Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim. Böreklerin üzerine kalan sosu yine yumurta fırçasıyla sürelim. Böreklerin üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen böreklerimizi servis tabağına alalım. Soslu börek tarifimizi buzluğa da yapıp atabilirsiniz. Yufkalarınızı sardıktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyabilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlerinize yada çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile çıkarıp pişirebilirsiniz. Buzluğa atılan börekler her zaman her durumda kurtarıcı oluyor. Vaktiniz olduğunda böreklerinizi sarıp buzluğa atabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...