5 dakikada hazır olan çıtır börek tarifiyle misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! Hazır yufka kullanarak kolayca yapabileceğiniz bu börekler, herkesin favorisi olacak. Kolay adımlarla hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle de gönülleri fethedecek. Hadi başlayalım!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Evde pastane lezzetinde börek yapmanın sırrını mı merak ediyorsunuz? İşte 5 dakikada hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi! Hazır yufka kullanarak kısa sürede muhteşem börekler yapabilir, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Bu kolay ve hızlı tarif için hemen malzemelerinizi hazırlayın.

Misafirleriniz için hızlı ve lezzetli bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Hazır yufkayla sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır börek tarifimiz tam size göre! Hem pratik hem de nefis bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacaksınız. İşte adım adım yapılışı ve malzemeler.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu kolay ve çıtır çıtır börek tarifiyle misafirlerinizi etkileyecek lezzetler yaratmayı başardınız mı? Hazır yufka ile börek yapmanın pratikliğini ve lezzetini keşfettiğiniz için eminiz ki çok mutlu olacaksınız. Bu tarifi istediğiniz zaman kullanarak, nefis börekler hazırlayabilirsiniz. Paylaşmayı unutmayın ve afiyet olsun!