Evde meyhane tadında bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? İşte size adım adım Arnavut ciğeri yapımı - patates ve baharatların mükemmel uyumuyla!

Arnavut ciğeri, herkesin sevdiği, ancak evde yapmaya çekindiği bir lezzet. Biz size bu konuda yardımcı olmak için harika bir tarif hazırladık!

Dana ciğeri, patates ve aromatik baharatların muhteşem buluşmasıyla, bu Arnavut ciğeri tarifi, sofralarınızın yıldızı olacak. İşte kolay ve lezzetli tarifimiz!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

1 kg dana ciğeri
4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi

Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır.

İşte karşınızda, adım adım anlatılan Arnavut ciğeri tarifi! Patatesin, ciğerin ve baharatların eşsiz uyumu ile hazırlanan bu yemek, evde meyhane lezzetini aratmayacak. Umarız bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte lezzet dolu anlar yaşarsınız. Afiyet olsun!