Boyoz yapımı düşündüğünüz kadar zor değil! Evde çıtır çıtır yalancı boyoz yaparak, sabah kahvaltılarınıza lezzet katmaya ne dersiniz? Yufka, peynir ve maden suyu ile hazırlanan bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle herkesi mutlu edecek.

Kahvaltıların olmazsa olmazı boyozu, evde yapmanın en kolay yolunu keşfetmeye hazır mısınız? Yalancı boyoz tarifi ile, İzmir'in bu meşhur lezzetini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, kahvaltılarınızı şenlendirin.

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız, yalancı boyoz tarifi tam size göre! Yufka, peynir ve maden suyu ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek. Çıtır çıtır boyozların keyfini çıkarın!

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

MALZEMELER

6 adet yufka

Yufkaları ıslatmak için:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

Lor peynir + yağlı peynir karışımı (miktarları tercihinize kalmış)

Üzeri için:

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 şişe maden suyu (200 ml)
1 adet yumurtanın sarısı

TARİF

Yufkanın biri düz bir zemine serilir.
Yufkanın yarısına 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımından 7 yemek kaşığı kadar dağıtılır. Sonra diğer yarısı kapatılır. Büyük bir D şekli elde edilir.
Kapattıktan sonra şekildeki gibi 4’e bölünür.
Ve uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği şeklinde sarılır.
Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolanır. Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.
Sarma işlemi bittikten sonra tüm boyozlar, büyük boy borcama sıkıştırılarak yerleştirilir. 24 boyozun tamamı yerleştirilecek.
Daha sonra üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde dökülür.
Ardından 1 şişe maden suyu eşit bir şekilde dökülür.
Ardından tepsi tamamen doluncaya kadar su dökülür.
En son üzeri streç filmle kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. 1 gün bekletilir.
Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
Üzerine yumurta sarısı dizilerek 200 derece fırında pişirilir.

Yalancı boyoz tarifi ile evde boyoz yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu gördünüz. İzmir'in ünlü lezzeti boyozu, bu pratik tarif sayesinde evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Yufka, peynir ve maden suyu ile hazırlanan çıtır çıtır boyozlar, kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Denemekten çekinmeyin, afiyet olsun!