Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmezi olan kol böreği, şimdi sizin mutfağınızda! Bu pratik ve lezzetli tarif ile, börekçileri kıskandıracak çıtır çıtır kol böreği yapabilirsiniz. İşte adım adım kol böreği tarifi ve püf noktaları...

Çıtır çıtır ve nefis bir kol böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! El açması kol böreği tarifi ile, evde börekçileri kıskandıracak lezzetler yaratabilirsiniz. Adım adım anlatımla, bu lezzetli böreği siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Börekçilerin lezzetine ulaşmak artık hayal değil! El açması kol böreği tarifi ile, evde kolayca nefis bir börek hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve lezzetli bu börek, çay saatlerinizin ve atıştırmalıklarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım yapımı ve gerekli malzemeler...

Malzemeler

Hamur için:

5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı su

Aralarına sürmek için:

100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi:

4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Kat Kat Hazırlık:

Tezgaha tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
Açtığınız bezeyi üzerine koyun.
Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dakika bekletin.

İç Malzemenin Hazırlanması:

Haşlanmış patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin.
İnce doğranmış maydanoz, kırmızı pul biber, karabiber, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Hamurun Açılması:

Yağlayıp beklettiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz)
Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekerek hamuru açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.

Böreğin Şekillendirilmesi:

Açtığınız hamuru ister “D” şeklinde katlayıp iç malzemesini koyun, ister iç malzemesini ucuna koyup rulo yapın.
Şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. (Şekil verme işlemini tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sarabilirsiniz.)

Üzeri İçin Hazırlık:

Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp susam ve çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Böreğin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Bu ev yapımı kol böreği tarifi ile, siz de kendi mutfaklarınızda börekçileri kıskandıracak lezzetlere imza atabilirsiniz. Temel malzemeler ve adım adım anlatılan yöntemlerle, herkesin beğenisini kazanacak çıtır çıtır börekleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde börek yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinizi bu enfes lezzetle şımartın. Afiyet olsun!