Aniden gelen misafirlere ne ikram edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Çıtır çıtır ve lezzetli böreklerinizi hazırlamak için sadece 5 dakikanız yeterli. İşte hazır yufkadan çıtır börek tarifi!

Hazır yufkadan çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hem hızlı hem de oldukça lezzetli bu börek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Çıtır çıtır ve lezzetli bir börek yapmak için uzman olmanıza gerek yok. Hazır yufkadan yapabileceğiniz bu muska böreği tarifi ile herkesi mest edin.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.