Ispanaklı gül böreği, hem lezzetiyle hem de görsel şöleniyle sofralarınıza şenlik katıyor. Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, misafirleriniz için de harika bir seçenek olacak. İşte, damak çatlatan ıspanaklı gül böreği tarifi...

Gül şeklindeki görünümü ve enfes tadıyla ıspanaklı gül böreği, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu börek tarifi, yanında yoğurtla tükettiğinizde tam bir öğün işlevi görüyor. İşte, ıspanaklı gül böreği tarifimiz sizlerle.

Ispanaklı gül böreği, özellikle misafir sofralarınızda sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir tarif. Ispanağın aroması ve tadının işlediği bu çıtır börekler, herkesi büyüleyecek. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı gül böreği tarifi...

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

1 demet ıspanak

1 kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

4 yufka

Susam

Çörekotu

HAZIRLANIŞI

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın.

Ispanakları ayıklayın. Ardından sirkeli suda yarım saat bekletip, yıkayın.

Yıkadığınız ıspanakların fazla suyunu elinizle sıkıp doğradıktan sonra tuzla hafifçe ovun.

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın.

Orta boy tavaya aldığınız kuru soğana ayçiçeği yağı ekleyin ve kavurun.

Pembeleşen soğanlara ıspanakları ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Ispanakları hafif diri kalacak şekilde pişirin. Bu esnada isteğe göre salça, tuz, karabiber ve pul biberini de ilave edin.

Böreğin içine ve üst katmanlarına sürülecek sosu hazırlamaya başlayın.

Bir karıştırma kasesinin içerisine 2 yumurtayı kırın.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

İyice çırptığınız yumurtaların üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, iyice karıştırın.

Yufkalarınızı geniş üçgenler halinde kesip hazırladığınız sosu yufkanın üzerine gezdirin.

Ardından hazırlanan ıspanaklı iç harçtan göz kararı olarak yufkanın geniş tarafına koyun.

Tıpkı kalem böreği sarar gibi sarın ve ardından kıvırarak gül şekline getirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm börekleri dizin ve kalan sostan gül böreklerine fırça yardımıyla sürün.

Bir yumurta sarısını çırpıp üzerine gezdirin.

Çörekotu ve susamları serpin.

Yufkaların sosu çekmesi için yarım saat bekletin.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana dek pişirin.

Ispanaklı gül böreği tarifi ile çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı lezzetle zenginleştirebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, evdeki herkesin beğenisini toplayacak ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenek olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Daha fazla lezzetli ve pratik tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin. Afiyet olsun!