Geleneksel lezzetler arasında yeni bir soluk: Şipşak hazırlanan peynirli gül böreği! Bu tarif, tüm börek anlayışınızı değiştirecek ve damak zevkinizi şenlendirecek.

Her zaman sevilen ama bir o kadar da özel bir börek tarifi arayanlar için gül böreği ideal bir seçim! Bu hızlı ve pratik tarif ile börek yapmak artık çok kolay.

Çıtır dışı ve pofuduk içiyle gül böreği, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, kısa sürede hazırlayabileceğiniz peynirli gül böreği tarifi!

ŞİPŞAK POFUDUK PEYNİRLİ GÜL BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

5 adet yufka
1 şişe soda
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:
200 gram süzme peynir
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

1. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Bir kaba sodayı koyun ve sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
3. İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Börek için: Bir yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürün ve fırça yardımıyla dağıtın.
5. İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde sürün.
6. Yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkaya gül şekli verin. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
7. Etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.

Şipşak hazırlanan peynirli gül böreği, pratikliği ve lezzeti ile mutfaklarınıza yeni bir tat katacak. Bu tarif ile çay saatleriniz daha keyifli ve lezzetli geçecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!