Geleneksel lezzetlerin en güzellerinden biri olan el açması kol böreği, bu kolay ve leziz tarif ile artık evlerinizde. Hem pratik hem de lezzetli, bu tarifle börek yapmanın keyfini çıkarın.

Mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusuyla el açması kol böreği, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu basit tarifle, annelerin sırrını aratmayan börekler yapabilirsiniz.

Ev yapımı kol böreği sevenler için el açması kol böreği tarifi, enfes bir tatlı krizi çözümü sunuyor. Hem kolay hem de leziz bu tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın ve lezzetli anlar yaratın.

Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya

İç harcı için;

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu ev yapımı el açması kol böreği tarifi, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet sunuyor. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu börekler, çay saatlerinize eşsiz bir tat katarken, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. El açması kol böreği tarifi ile, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın ve lezzetli anlar yaratın.