Supangle, hem pratik yapımı hem de eşsiz lezzetiyle en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Fransız mutfağının favori tatlılarından biri olarak bilinen supangle, yoğun çikolatasıyla gönüllerde taht kuruyor. Hızlıca hazırlanan bu lezzet, her yaştan insanın seveceği bir tat. Tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olarak görülen supangle tarifini merak ediyorsanız, bu detaylı tarife göz atabilirsiniz.

Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

Kahvaltıların yeni gözdesi: Tek yufka ile nefis Yumurta Böreği tarifi Kahvaltıların yeni gözdesi: Tek yufka ile nefis Yumurta Böreği tarifi

Hazırlanışı

Karışım Hazırlama: Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Pişirme: Tencereyi ocağa alın ve karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Çikolata Ekleme: Pişen kremayı ocaktan alın, içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum: Sunum kaplarının tabanına küçük parçalara ayırdığınız kekleri koyun ve üzerlerine supangle karışımını dökün.
Süsleme ve Dinlendirme: Tatlıları dilediğiniz gibi Hindistan cevizi tozu ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında en az bir saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir tat için, kakaolu kek yerine çikolatalı kek kullanabilirsiniz.
Supangle karışımını pişirirken sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin, aksi halde topaklanabilir.
Sunum kaplarını önceden soğutarak tatlınızın daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.
 

Editör: Haber Merkezi