Yağsız, unsuz bu kek tarifi fırından çıktığı anda kokusuna karşı koyamayacaksınız. Badem, fındık, kuru meyve, kakao, tarçın ve limon kabuğu ile harika bir lezzet sunuyor.

Bu kek tarifi sofralarınıza yakışacak lezzette bir tatlı arayışında olanlara özel bir seçenek. Hem pratik hem kolay bu tarif çocuklar için sağlıklı ve doğal atıştırmalık sunuyor.

Bu kek tarifi sofralarınıza yakışacak lezzette tatlı arayışında olanlara özel bir seçenek oluşturuyor. Yağsız, unsuz bu tarif fırından çıktığı anda kokusuna karşı koyamayacaksınız. Yedikçe yediren bittiğinde bir tabak daha istenilen o lezzetli kek tarifi karşınızda.

Hem pratik hem kolay bu tarif çocuklar için sağlıklı ve doğal atıştırmalık arayışında olanlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. İçerisinde bulunan badem ve fındık özleri ile doğal şekerini kendi karşılayan bu tarif diyet menüleri içinde vazgeçilmez bir seçenek oluşturuyor.

ZAHMETSİZ KOLAY KEK TARİFİ MALZEMELERİ
İki adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı süt
Bir su bardağı fındık içi
On adet kuru incir ve kuru kayısı
Bir yemek kaşığı kakao
Bir buçuk su bardağı badem
Bir adet orta boy limon kabuğu rendesi
Bir çay kaşığı tarçın

ZAHMETSİZ KOLAY KEK TARİFİ YAPILIŞI
Tarife başlamadan önce incir ve kuru kayısılar ılık su içerisinde bekletilir. Sap kısımları kullanılmayacaktır ayıklanır.

Fındık ve badem içi mutfak robotundan geçirilerek pürüzsüz kıvamda bir toz elde edilir.

Derin bir kase içerisine yumurtalar alınır. Üzerine süt ve rendelenmiş limon kabuğu eklenerek karıştırılmaya başlanır.

Karışım içerisine suyundan süzülerek alınan kuru kayısı ve incir doğranarak eklenir.

Yumurta karışımı içerisine blendırdan geçirilen badem ve fındık eklenerek üzerine tarçın, kabartma tozu ve kakaolu eklenir ve karıştırılır.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Muffin kabı içerisine eklenecek her bir harç kabarma payı göz önünde bulundurularak tam doldurulmadan eşit şekilde paylaştırılır. Fırın tepsisine yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

ŞEFİN ÖNERİSİ!
Tarifin yağsız kullanılmasının sebebi mutfak robotundan geçirilecek fındık ve bademlerin bırakacakları yağ özütüdür. Ek bir yağ kullanmaya gerek kalmayacaktır.

Kekin muffin kalıbından sağlıklı şekilde çıkarılabilmesi için bir miktar yağlanması önerilir.

Şekersiz ve sağlıklı bu tarif tatlandırılmak istendiğinde Keçiboynuzu pekmezi denenebilir.

Bunun için yumurta çırpılırken karışıma iki yemek kaşığı Keçiboynuzu eklenir. Süte alerjisi olanlar kefir kullanabilir.

Kakao sevmeyenler Vanilya ekleyerek kıvam arttırabilir.