Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Yumuşacık poğaça arayanlar, buraya! Bu özel tarif ile poğaçalarınız ağızda dağılacak ve tüm misafirlerinizi memnun edecek. Ev yapımı poğaçanın püf noktalarını keşfedin ve mükemmel sonuçlar alın.

Çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak, ağızda dağılan yumuşacık poğaça tarifi burada! Ev yapımı poğaçalarınızla hem doyurucu hem de lezzetli anlar yaşayın.

Evde lezzetli ve yumuşacık poğaça yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile her seferinde mükemmel poğaçalar yapabileceksiniz. İşte detaylar!

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )

İçi için:

Kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
Çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim.

Püf noktası:

Mayalanan hamuru ne kadar az oynarsak o kadar çok yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir

Yumuşacık poğaça tarifi ile evinizde mükemmel lezzetler yaratmaya hazır olun. Bu tarif sayesinde, poğaçalarınız her zaman istediğiniz gibi mükemmel ve lezzetli olacak. Misafirleriniz ve aileniz bu poğaçalara bayılacak. Pratik malzemelerle, adım adım tarifimizi takip ederek, herkesin beğenisini kazanacak yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün; afiyet olsun!