Sarımsak ve yoğurtla hazırlanan geleneksel Türk mezesi haydari, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Sofralarınızı bu lezzetle şenlendirin!

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Türk mutfağından bir klasik olan haydari, ziyafet sofralarınıza lezzet katmak için ideal bir seçim. Basit malzemelerle evde nasıl mükemmel haydari yapabileceğinizi keşfedin.

Haydari, mezelerin vazgeçilmezidir ve her türlü yemeğe eşlik edebilir. Yoğurt ve sarımsağın mükemmel uyumu ile hazırlayacağınız bu tarifi mutlaka deneyin!

MALZEMELER

5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
4 dal dereotu
Yarım çay kaşığı ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Yağı tavada kızdırın.
Cevizleri ekleyip soteleyin ve pişince soğumaya bırakın.
Başka bir kapta yoğurdu ve peyniri karıştırın.
Cevizler soğuyunca peynirli karışıma ilave edin.
Sarımsak ile dereotunu da ekleyin.
Naneyi ekleyin ve karıştırın.